Vilka är vi?

Ninjavision startade som en filmsida som aldrig blev av år 2005. Efter att börja om på nytt men inte gå i mål några gånger bytte Ninjavision inriktning mot att bli ett indiefilmbolag för de filmer som Marcus, Svante, Björn och Björn gör. Samtidigt påbörjades även arbetet med en ny filmsida vid namn Violent Cinema, och nu sitter vi här med båda två igång och rockar röven av webben. När det gäller filmskapande är Marcus allt-i-allo och fixar allt från manus till klippning. Svante gör likt Marcus lite av det mesta men har mest fokus på filmidéer och skådespeleri samt regiassistans. Björn och Björn fokuserar mest på skrivande och skådespeleri.

logo_for_ninjavision.jpg

I alla filmer vi gör strålar allas idéer och filmerfarenheter samman till den stora bilden oavsett vilken produktionsroll man har, och idéerna är såklart väldigt färgade av den slags film vi gillar och filmer i genrerna vi sett. En snabb titt till höger på de personliga introduktionerna talar sitt tydliga språk om att vi drar stor inspiration från action-, splatter- och b-film, vilket för det mesta innebär att det man kan vänta sig från Ninjavision är komisk blodig action med härligt ostiga repliker fyllt av referenser till klassiska filmer och vinkningar till typiska tabbar som gett upphov till många skratt genom åren.

logo_for_vc.jpg

Utöver oss fyra är det förstås många fler som varit inblandade i olika filmprojekt, och dessa listas med de filmer de bidragit till, det är dock vi fyra som utgör grunden för Ninjavision.

Marcus är en actionfilmsnörd i dess sannaste bemärkelse och övergick för ett par år sedan från att bara se på film till att börja göra egen film också. Börjar man öppna lådor i lägenheten inser man snart att det är kollegieblock med ofilmade manus precis överallt, men han står ändå fast vid att allt är, ”på gång”. Som sig bör för ett äkta action-fan har Marcus också tidigare en framgångsrik karriär inom kampsporten, något som dock fått stiga åt sidan för andra prioriteringar de senaste åren. Svante är som ett filmlexikon för action, skräck, splatter och B-film som sträcker sig från 60-talet till nutid. När man tror sig äntligen ha hittat en film han inte sett gräver han fram en gammal Laserdisc med filmen i fråga och säger, ”menar du den här?”. Utöver det har han troligen den sjukaste och mest vrickade hjärnan på vår sida Atlanten och sprutar ur sig filmidéer för jämnan, han gör sen också vad som än krävs för att få till en scen, hur hemskt det än kan verka.
Björn emigrerade från den ryska maffian till Sverige och filminspelning för att börja göra film med Ninjavision efter att ha blivit castad som just rysk mafioso i Invasion of the Ninjas From 1400 A.D. – Return of the Dead… Kanske inte, men det vore fränt. Björn är Ninjavisions universitetsstudent med filmkunskap och språkvetenskap på papperet. Helst av allt vill han dock inget mer än odla olika slags mustascher åt olika filminspelningar, som den på bilden, två sniglar som kysser varandra. Man får leta länge för att hitta ett lika stort fan av Bruce Campbell som Björn, speciellt bland ninjor. Utöver att avguda denna skådespelarkung har Björn även en fantastisk förmåga att finna skumma B-filmer som man knappt ens kunnat drömma om. Björn fungerar även som en ypperlig motvikt till Svante när hans idéer börjar spåra ur, genom att leda idéerna in på ett annat minst lika vrickat spår… Tack vare sin ninja-dräkt besitter Björn dock en viss veto-rätt som de andra saknar.

Kommentera / Leave a Reply